Laserontharing is een populaire methode om lichaamshaar permanent te verwijderen. Het is ook een van de meest effectieve – en duurste. Ja, het kost geld om te beginnen. Maar je bereikt je financiële breekpunt vrij snel als je optelt wat het kost om elke haar enkele maanden lang om de paar weken te verwijderen. Naast de kosten zijn er nog andere factoren die laserontharing zo uitdagend maken: het proces vergt veel tijd, geduld en oefening; en het kan behoorlijk pijnlijk zijn als je er niet op voorbereid bent. Als u klaar bent om deze uitdaging aan te gaan en van dat ongewenste haar af te komen, lees dan verder. We leggen alles uit, van hoe de laser werkt tot hoe lang het duurt, kostenfactoren, veiligheid, tips voor nazorg en voor- en nadelen van de procedure. Lees verder voor alles wat u moet weten over laseren in Breda.

Laseren Breda

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een ontharingsmethode die ultraviolet (UV) licht gebruikt om de haarfollikels bij de wortel te doden. Het proces is pijnloos en veroorzaakt geen brandwonden. Het doel is om de bovenste huidlaag tot een paar centimeter beneden de dermis, waar het haar van uw lichaam zit, te verwijderen. Dit betekent dat je een breed scala aan haarkleuren en texturen elimineert, inclusief grijs en zwart haar.

Er worden twee soorten lasers gebruikt bij laserontharing. De eerste richt zich op de melanine, die verantwoordelijk is voor de kleur van je haar. De tweede werkt op de dermis, de huidlaag onder de opperhuid. De behandeling kan drie tot zes maanden duren, afhankelijk van uw huidtype en haardichtheid.

Hoe werkt laserontharing?

Om de haarzakjes aan te pakken en te doden, zendt de laser korte stoten infrarood licht uit. De warmte die hierbij vrijkomt zorgt ervoor dat de melanine in het haarzakje zich aan elkaar hecht, waardoor het moeilijker wordt voor het haar om uit te groeien. Dit betekent dat de follikel geen nieuw haar zal produceren. Het betekent ook dat u niet opnieuw dezelfde haarkleur kunt krijgen – het haarzakje is permanent beschadigd.

Het type laser dat gebruikt wordt voor laserontharing heeft een handapparaat dat u op uw huid plaatst. De laser pulseert met verschillende intervallen en volgt de follikels, dus het duurt enkele tientallen behandelingen om al het haar te verwijderen.

Voordelen en nadelen van laserontharing

Laserontharing is snel, veilig en effectief. Aangezien de warmte wordt opgewekt door een laser, zijn er geen chemicaliën of brandwonden bij betrokken. Het is ook pijnloos – er is geen sissend, brandend gevoel zoals bij elektrolyse.

Het haar wordt volledig verwijderd; de kleur wordt volledig veranderd. De laser kan niet worden gebruikt om haar te verdikken, en het kan niet worden gebruikt om dezelfde haarkleur terug te laten groeien. Dit maakt het geweldig voor het permanent verwijderen van ongewenst haar.

Laserontharing heeft een hoog verwijderingspercentage. De AHA (American Hairless Association), een industriegroep, zegt dat 95% van het haar op een gegeven moment weer aangroeit. Als je echter ijverig bent, kun je het meeste haar wegwerken.

Samenvatting

Laserontharing is een proces waarbij lasers het pigment in de haarwortel beschadigen en ervoor zorgen dat het niet meer teruggroeit. Het haar wordt volledig verwijderd en de kleur wordt volledig veranderd. Het is snel, veilig en effectief, en het veroorzaakt geen brandwonden of knetteren. Het is permanent, maar hardnekkig haar kan met een beetje moeite worden verwijderd.

Er worden twee soorten lasers gebruikt voor laserontharing. De eerste richt zich op de melanine, die verantwoordelijk is voor de kleur van het haar. De tweede werkt op de dermis, de huidlaag onder de opperhuid.

Heeft u ongewenst haar op uw lichaam? Laserontharing is een snelle en eenvoudige manier om er vanaf te komen. Lees verder om alles te weten te komen over laserontharing.

Het proces van laserontharing: Alles wat u moet weten